Tarjoamamme

Palvelut

Kirjanpito

Yrityksen tarpeisiin

Voimme rakentaa juuri sinun yrityksesi tarpeisiin sopivan palvelukokonaisuuden. Jos sinulla on uusi pk-yritys tai toiminimi, tällä hetkellä vaan suunnittelu ja mainostaminen, et tiedä vielä tuleeko myyntiä tässä kuukaudessa vai parin kuukauden päästä – varmasti ei synny paljon kirjanpito-tositteita ihan alussa. Silti kirjanpitoa kannatta hoitaa kuukausittain.
Suosittelen kuukausikirjanpitoa myös silloin kun et ole arvonlisäveron velvollinen tai teet ALV-ilmoituksia vuosittain. Voit varata aikaa tässä. Kirjanpitopalvelun hinta riippuu kirjaamisen ja henkilöstön määrästä.
Tilinpäätös on tärkeä kirjanpitoraportti yritykselle, tilinpäätös (tuloslaskelma) näyttää toiminnan lopputuloksen – tuleeko voittoa tai tappiota tällä kaudella. Tase kertoo yrityksen pääomasta, varaisuudesta ja velkojista.
Yleensä ei tilata erikseen tilinpäätöstä, koska tilinpäätös on koko tilikauden lopullinen kirjanpitoraportti. Jos tilikaudella yrityksellä ei ollut kirjanpitäjää, minä joudun hoitamaan ensin koko kauden kirjanpitoa, laskuttamaan siitä ja vasta sen jälkeen voin antaa asiakkaalle tarvittavan tilinpäätöksen sekä tehdö tilikauden veroilmoituksen. Tässä tapauksessa sovitaan palvelun hinta erikseen.

Monipuolisia palveluita

Minulta luonnistuu yrityksen koko tilikauden kirjanpito; verotusasiat, palkanlaskenta, alv-laskelmat ja alv-ilmoitukset sekä tilinpäätökset. Kaikki veroilmoitukset, laskutus ja maksuliikenne sekä myynti- että ostoreskontra. Myös mm. Isännöinti – palvelu joka on suunnattu taloyhtiöille. Isännöitsijä järjestää kokouksia, taloyhtiöiden kirjanpitoa, kiinteistön korjaukset, hoitaa vastikeasioita, lisäksi esim. saunavuoroja ja autopaikkojen varaamiset. Isännöitsijäntodistus on tärkeä asiakirja asuntokaupoissa, joka kertoo taloyhtiön historiasta, yhtiön tiloista, korjauksista jne. Voit tilata sen minulta, toimitusaika 3-5 työpäivää. Jos taloyhtiössä ei ole isännöitsijää, todistuksen antaa yhtiön puheenjohtaja.

Veropalvelut

Veroilmoitukset

Veroilmoitusten tekeminen on helppoa silloin kun firman kirjanpito on kunnossa. Yleensä veroilmoitus kuuluu yrityksen koko kuukauden kirjanpitoon, eli ALV-ilmoitus (kaukaisittain, neljännesvuosittain tai vuosittain) ja osakeyhtiöiden veroilmoitukset, jotka annettaan 4 kuukauden kuluessa tilikauden päättymisestä.


Moni yrittäjä hoitaa kirjanpitoa itse mutta veroasioissa he tarvitsevat apua. Autan mielelläni.

Taloushallinnan konsultointi

Milloin kannattaa?

Yleensä konsultointia tarvitsevat aloittavat yritykset ja yrittäjät. Kysymyksiä voi olla aika paljon sekä kirjanpidosta että veroista ja yrityksen perustamisesta. Konsultointia on  mahdollista saada puhelimitse, Skype tai Whatsapp-videopuhelun kautta, toimistossa tapaamiset tällä hetkellä onnistuu pelkästään ajanvarauksena. Toimiston osoite löytyy täältä.

Erikseen tarjoan konsultointia Venäjän kirjanpidosta ja verojen laskennasta. 

Yrityksen perustaminen

Kerralla oikein

Yrityksen perustaminen sisältää perustamisasiakirjoja ja pankkitilin avaamisen. Tällä hetkellä yrityksen rekisteröinti paperilomakkeella kestää noin 3-4 viikkoa (kaupparekisterin käsittely on 2-3 viikkoa).  Suosittelen perustamaan yrityksen sähköisesti, silloin rekisteröinti kestää vain 3-4 päivää. Y-tunnuksen saatte samana päivänä, mutta ilman kaupparekisteriotetta on mahdoton avata pankkitiliä.

Lisäksi suosittelen tekemään liiketoimintasuunnitelman ennen kun aloitamme rekisteröintiä. Aina kun siirrät omia ideoita paperille, syntyy lisäkustannuksia, kysymyksiä ja hankaluuksia. Liiketoimintasuunnitelma näyttää suuntaa, mitä kannata ottaa huomioon ennen toiminnan aloittamista, näyttää sinun idean kannattavuuden ja riskit.

Ota yhteyttä, autan mielelläni.

Voit varata jo aikaa tässä.

Liiketoimintasuunnitelma

Ajatukset paperille

Liiketoimintasuunnitelma on tärkeä asiakirja uudelle yritykselle.

Varaa aikaa tässä ja keskustellaan enemmään.

Mihin tarvitsee?
  1. Pankkiin  – tilin avaamiseen tai lainan hakemiseen
  2. Maahanmuttovirastoon – silloin kun yrityksen omistaja hakee oleskelulupaa Suomeen
  3. TE-toimisto – starttirahan hakemiseen
  4. Itselle  – joskus yrittäjä tilaa liiketoimintasuunnitelman itselleen oman idean varmistamiseen

Yleensä se on n.10-20 sivun asiakirja, jossa kerrottu uuden yrityksen nimi, idea, toiminnan ja/tai tuotteen kuvaus, tarkastellaan toiminnan kannattavuusmahdollisuutta. Liiketoimintasuunnitelma voidaan laatia  ilman firman logoa, mutta ilman kannattavuuslaskelmaa ei voi. Pakollisia ovat myös sellaiset osiot kun osaamisresurssit, kilpailutilanne ja rahoituslaskelma.

Tulkkauspalvelut

Suomi - Venäjä

Tulkkauspalvelut kirjanpitoon liittyvissä asioissa (suomi/venäjä)

Palvelu sopii yrityksille, jotka suunnittelevat viedä tavaroita Venäjän markkinoille, tilaavat tavarat/palvelut Venäjältä, tai jos yrityksellä muita kaupallisia asioita Venäjällä. Voin auttaa kauppasopimuksen tekemisessä, neuvotteluissa, käännän tilinpäätöstietoja tai tilintarkastajan kertomus. Voin olla sekä Suomessa että Venäjällä tulkkina, sihteerinä ja kirjanpitäjänä.

Ota yhteyttä

Kuinka voin auttaa?

Osaamiseeni kuuluu niin peruskirjanpidon hoito, kuin liiketoimintasuunnitelmien sekä markkinointitutkimusten teko. Voimme varmasti löytää yrityksellesi parhaimmat ratkaisut.